Načelnica nikšićke područne jedinice Zavoda za zapošljavanje Rajka Radonjić juče je sa saradnicima posjetila firmu Metalac, koja od nedavno veoma uspješno posluje u vlasništvu češke firme Termochem.
Direktor nikšićke firme Živorad Krsmanović je saopštio da nivo neophodnog i potrebnog znanja radnika nije zadovoljavajući, te da je neophodno ulagati u obuke, kako bi se radnici kvalitetnije i brže adaptirali novom radnom ambijentu, prenose Vijesti.
Kompanija Metalac Termochem obavlja, prije svega, mašinsku montažu energetskih objekata, što su vrlo zahtjevni poslovi metalske struke i traže kvalitetne majstore. Prema planu vlasnika iz Češke, tvrdi Krsmanović, samo sa dobrim kadrom, kompanija će moći da izađe, ne samo na crnogorsko, nego i na tržište regiona.
Krsmanović je istakao da su u tom pravcu obećane i nove investicije u nikšićku kompaniju.
U narednom periodu firmi Metalac Termochem biće neophodno više od 60 radnika, većinom metalske struke: bravari, zavarivači, metalostrugari, metaloglodači, rukovaoci mašinske obrade…

„Evidentno je da će u 2017. godini, biti angažovan respektabilan broj lica sa evidencije Biroa rada Nikšić. Moramo pomoći poslodavcu da zajedno obučimo potrebne kadrove, koji će moći odmah po radnom angažovanju, dati pun doprinos. Ne smijemo dozvoliti da se nastavi praksa iz ranijih godina, kada su poslodavci pribjegavali ‘alternativnim’ rješenjima pri zapošljavanju“ istakla je Radonjić.

Krsmanović je pozdravio inicijativu Zavoda za zapošljavanje i najavio uspješnu saradnju, na zadovoljstvo, kako poslodavca, tako i naših sugrađana.