Krivične prijave podnijete su protiv A.R. (24) i M.B. (24) iz Nikšića, a za prethodna dva mjeseca prekršajno je procesuirano 17 osoba.

Juče je nikšićka policija u saobraćaju kontrolisala A.R. (24), u čijem su vozilu pronađena četiri pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain.
“Nakon toga je policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice gdje je pronađena manja količina kokain”, saopšteno je.
O događaju je obaviješten državni tužilacu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Takođe, krivična prijava je podnijeta protiv M.B. (24) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.
“Kontrolom ovog lica policija je pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem kokaina. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.B. opojnu drogu nabavio u cilju omogućavanja uživanja opojne droge drugim licima”, piše u saopštenu.
Nikšićka policija je u protekla dva mjeseca procesuirala 17 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga, zaključuju iz Uprave policije.