Službenici nikšićke policije su, početkom septembra, podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, krivičnu prijavu protiv M.M. (37) iz Nikšića, saopštili su iz Uprave policijue (UP).

“M.M. se sumnjiči za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, koje je izvršio na način što je službenike Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, dovođenjem u zabludu, 11. avgusta naveo da sačine i izdaju zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, te da u zapisniku, po obavljenim uviđajnim radnjama na licu mjesta prijavljene saobraćajne nezgode, unesu neistinite podatke, odnosno da unesu podatke o oštećenju na vozilu marke “mercedes” stranih registarskih oznaka, a za koja oštećenja je naknadno, sprovođenjem operativnih-taktičkih i izviđajnih mjera i radnji od strane službenika nikšićke kriminalističke policije utvrđeno da su oštećenja nastala prije prijave saobraćajne nezgode dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Nikšić”, navodi se u saopštenju UP.

U konsultaciji sa postupajućim tužiocem u Nikšiću protiv osumnjičenog podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku.

U istom periodu podnesena je i krivična prijava protiv M.Ž. (41), ovlašćenog brokera u jednom investicionom društvu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, jer je kao ovlašćeni broker u tom investicionom društvu, na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) klijenta ovog društva, a sve bez znanja i naloga klijenta, te za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u većem iznosu.