Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić podnijeli su krivičnu prijavu protiv A.R. (21) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije je saopšteno da je pretresom stana koji koristi A.R. pronađena i oduzeta manja količina marihuane i vaga za precizno mjerenje.

„Marihuana se nalazila u četiri manja pakovanja, a sumnja se da je bila namijenjena za dalju uličnu prodaju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je daljim pretresom kod oca A.R, D.R. (45), policija pronašla i oduzela vazdušnu pušku i 11 komada municije. Svi pronađeni predmeti će, kako se dodaje, biti vještačeni u Forenzičkom centru Uprave policije.

Iz policije su kazali da je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Dok će se u odnosu na druge predmete državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću izjasniti nakon sprovedenih vještačenja“, dodaje se u saopštenju.

Nikšićka policija je, kako je saopšteno, poslednjih 15 dana procesuirala sedam prekršajnih prijava protiv sedam lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.