Aerodromi Crne Gore (ACG) podnijeli su krivičnu prijavu i pokrenuli disciplinski postupak protiv troje zaposlenih na Aerodromu Tivat.

 

Kako je saopšteno iz ACG, direktor tivatskog Aerodroma, šef bezbjednosti i službenik su u srijedu, bez odobrenja, na službeni izlaz Administrativne zgrade iznijeli dva paketa većih gabarita i putnu torbu nepoznate sadržine.

 

“Prethodno, po nalogu izvršnog direktora Gorana Jandreoskog i njegovog zamjenika Petra Radulovića, a u konsultaciji sa Odborom direktora, pokrenuta je interna istraga, tokom koje su od aktera tog događaja uzete izjave”, kaže se u saopštenju.

 

Iz ACG su kazali da su zaposleni, koji su bez znanja nadređenih i neovlašćeno iznjeli nepoznate predmete, izjavili da su u paketima i torbi bile lične stvari bivšeg šefa bezbjednosti.

 

“Očekujemo da policija utvrdi punu istinu, kako bismo bili sigurni da ACG nijesu oštećeni ni za jedan cent, ili bilo koji dokument”, navodi se u saopštenju.

 

Navodi se da je odluka o pokretanju disciplinskog postupka pokrenuta danas, prvog radnog dana nakon povratka Jandreoskog i Radulovića sa službenog puta iz Brisela.

 

“ACG ne prejudicira ničiju krivicu, ali ćemo istrajati u otkrivanju istine – da li je bilo koji naš službenik ovakvim postupcima počinio bilo koje krivično djelo i eventualno nanio štetu ACG”, dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: Mina biznis