Kristina Davidović, studentkinja Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, dobitnica je nagrade za postignute rezultate za studijsku 2021/2022. godinu. Kristina je saopštila da je ovo priznanje za nju velika čast, a posebno u jednom izazovnom vremenu kakvo je današnje. Ona je posebno istakla značaj podrške koju studentima pružaju profesori, a koji su uvijek tu da podstaknu svaku diskusiju i razmjenu mišljenja među mladim ljudima.

“Kada čovjek na svojoj strani posjeduje britku svjetlost zacrtanih ciljeva i prioriteta, značaj, pa prirodno, i težina odricanja postaje trivijalna. Ljubav koju izaziva slojevitost izabranog poziva i značaj koji ima u afirmaciji svih prirodnih ljepota, a ponajviše kulturnog bogatstva naše zemlje izuzetna je vrsta motivacije”, navodi Kristina.
Kristina planira da se u budućnosti posveti nastavku svog akademskog puta, kroz pohađanje dvogodišnjih master studija, uz konkretnu orijentaciju na turizam kao cjelinu. Dodaje da će svo svo stečeno znanje uložiti u rad i davanje doprinosa razvoju Crne Gore kao destinacije.
“Uz dobru organizaciju akademskih obaveza planiram da se usavršavam i na polju turističkog vođenja, prvenstveno na sopstvenom, zatim i na francuskom jeziku. Smatram da je ljepota turizma u stvari skrivena u činjenici da predstavlja multidisciplinarnu oblast koja nudi široku lepezu segmenata pogodnih za istraživanje. Biće zadovoljstvo nastaviti rad na proširenju znanja u domenu istorije, kulture i tradicije Crne Gore, kao najautentičnijih elemenata i mogućnostima njihove implementacije u turizmu”, kaže ona i dodaje da je jedna od opcija u budućem školovanju korišćenje neke vrste studentske mobilnosti kako bi proširila vidike i stekla dodatno iskustvo.
Budućim brucošima Fakulteta za turizam i hotelijerstvo poručuje da sama lokacija fakulteta, ali i koherentnost i atraktivnost koju turizam ima na globalnom nivou, može biti veoma inspirativna i omogućiti im da stečena znanja primijene u praksi.