mladi niksica

U organizaciji Nikšićkog pozorišta u petak, 18. maja u terminima u 10h, 12h i 14h, biće izvedena predstava za djecu “Kralj majmun“, rađena prema motivima istoimene Dositejeve basne.

Uz pomoć izvanrednih lutki, glume i igre, ova predstava uobličena u žanr komedije ispričaće djeci nižih razreda osnovnih škola ovu živopisnu basnu, koju je za scenu priredio i tekst napisao Predrag Kolarević, iz Agencije za izvođačku umjetnost iz Beograda (Ars Longa).

Glavni likovi ove basne su lav, majmun, lisica i vuk. Radnja ove komične predstave odvija se u džungli, gdje vlada kralj lav. Zbog svoje starosti kralj se odriče svoje kraljevske krune. Mnoge životinje žele da naslijede njegovu krunu, međutim, ona nikome ne pristaje. Pojavljuje se majmun koji svojim smiješnim vratolomijama zadobija simpatije ostalih životinja i tako postaje kralj, ali u rukama majmuna kraljevska kruna postaje igračka.

Predstava se organizuje u okviru majskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018, a ulaznice će biti u prodaji na dan izvođenja predstave, po cijeni od 1,50 eura.

Informacije na telefon: 040/213 566 i 068/833 844.