Putevi u golijskim selima Javljen, Štitari i Goslić još uvijek su neočišćeni. Iz Opštine Nikšić su krajem prošlog mjeseca saopštili da su očistili Goliju od sniježnih nameta, uz pomoć mašina Vojske Crne Gore.

„Nisu očišćeni pristupni putevi u selima Javljen, Gosti i Štitari. Ovi putevi nijesu nikako čišćeni od kako je snijeg pao. Kontaktiran je direktor Komunalnog taj dan kada je mašina Vojske bila u Goliji, i obećao je da će se očistiti putevi, ali oni i dan danas nisu prohodni“, kazao je za portal Mladi Nikšića Golijanin koji je htio ostati anoniman.

Iz Opštine saopštavaju da su svi glavni putevi u Goliji očišćeni, ali da postoji mogućnost da kraći prilazi nisu, jer se oni malo kada i čiste.

„Glavni put kroz Štitare, koji ide do kuća dvije porodice je očišćen. U Javljen smo išli kroz selo, gdje je kamion bio skliznuo sa puta, što je na vrhu Javljena. U Goslić smo bili u glavni dio, bili smo do kuće jedne porodice, što je put dug 800 metara. Do kuće jednog čovjeka nijesmo čistili jer je to samo 50 metara i on ne živi gore. Gdje god je bilo neko staračko domaćinstvo mi smo išli. Može se desiti da negdje put od 50 metara nije očišćen, ali nijedan glavni put i prolaz nije ostavljen neočišćen“, kazao je našem portalu službenik Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Milinko Đurović.