Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević sastao se juče sa predstavnicima Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi, delegacijom predstavnika njemačkog Saveznog ministarstva poljoprivrede, konsultantske grupe GFA i konsultantske kompanije IAK. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Inovaciono preduzetničkog centra ,,Tehnopolis”.

Gosti su predsjednika upoznali sa projektom “Agricultural Policy Dialogue, Germany – Western Balkans” čija je implementacija u toku. Cilj navedenog projekta je poboljšanje pravnih okvira za poljoprivredu i ruralni razvoj na Zapadnom Balkanu u vezi sa sprovođenjem Zelene agende EU za Zapadni Balkan i usklađivanjem sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom (Common Agricultural Policy – CAP) 2021-2027. Realizacija projekta će omogućiti kreiranje struktura za transfer znanja, kako bi se podržao proces poljoprivrednih inovacija, ekološki održiva poljoprivreda i lanci vrijednosti, koji će poboljšati konkurentnost i pristup tržištu poljoprivredno-prehrambenih usluga i proizvoda.
Predsjednik Kovačević je iskazao zadovoljstvo što se realizuje jedan ovakav projekat i naglasio da je Opštine Nikšić, otvorena za sve oblike saradnje koji ce doprinijeti unapredjenju poljoprivrede i ruralnog razvoja.