Kovačević: Ubrzo ćemo se sastati sa investitorima

Za grad pod Trebjesom, barem prema najavama predstavnika nove lokalne vlasti, dolazi bolje vrijeme.

“Tim mojih najbližih saradnika je u formiranju. Treba proći određene procedure ali i dogovoriti se oko svega sa koalicionim partnerima. Za grad već radimo, stupamo u kontakt prije svega sa Vladinim resorima, razmatramo ideje i mogućnosti za sprovođenje naših izbornih programa. Neophodno je pripremiti teren za realizaciju onoga što su bili naši izborni programi. Ja ću vrlo brzo imati sastanke sa određenim investitorima nakon kojih ću, nadam se, imati lijepe vijesti za građane”, najavio je Kovačević.
Kako je istakao, mogućnosti za Nikšić sada su veće nego ranije, a nova lokalna valst zdraviji je partner za svakog investitora od prethodne. Kovačević je kazao da su već u toku predizborne kampanje obezbijedili jednog investitora i to iz oblasti prehrambene industrije.
“Osim dovođenja novih investitora, baziraćemo se i na razvoj poljoprivrede. Već u ponedeljak sastajemo se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandrom Stijovićem, da razmotrimo mogućnosti otkupa viškova poljoprivrednih proizvoda i osnivanja Kuće poljoprivrede u našem gradu. Imamo interesovanje više evropskih kompanija za pametno upravljanje otpadom da riješe probleme koje po tom pitanju imamo. Ovih dana ću imati sastanke sa predstavnicima sindikata Željezare i Metalca na kojima ćemo pokušati da zajedno dođemo do određenih rešenja i inicijativa koje bi oporavile ta posrnula preduzeća. Naravno, u tome će nam biti potrebna pomoć i sa državnog nivoa”, kazao je Kovačević.