Mladi NK

 

Nakon iskustva u ABA ligi prije dvije godine i ispadanja u posljednjem kolu, nikšićka Sutjeska će ponovo igrati u regionalnom takmičenju, iako u njegovom drugom rangu, prenosi portal košarka.

Sutjeska prošle godine nije uspjela da ABA 2 ligu izbori kroz kvalifikacioni turnir, ali je potom odličnim igrama u ERSTE i Superligi Crne Gore, Nikšiću vratila šmek Jadranske lige, u čiju će elitu pokušati da se vrati.

Klub koji sa klupe predvodi iskusni Zoran Glomazić odradio je izvrsan posao u prelaznom roku: stigli su Spasojević, Ćalić, Hadžibegović i Knežević, ostali Pavlićević, Vuković, Lalović i Đite. Oformljen je, dakle, konkurentan tim, koji je ostavio sjajan utisak na prijateljskim mečevima i koji spreman dočekuje zvanična iskušenja. Prvo je gostovanje slovenačkoj ekipi Primorska u petak.

”Početak prvenstva spremno dočekujemo, svjesni činjenice da igramo sa jednim od najboljih sastava u ABA 2 karavanu. Na svakoj utakmici u sezoni, pa i na ovoj mi ćemo pružiti svoj maksimum i ubrzo se uvjeriti da li je to dovoljno za prvi trijumf. Želimo da se na otvaranju, sportskoj javnosti predstavimo u najboljem mogućem svjetlu”, kazao je pred debitantski nastup u drugoj ABA ligi trener Nikšićana Zpran Glomazić.

Nikola Pavlićević takođe smatra da će njegov tim u Sloveniji imati težak zadatak, ali da je ekipa pripremljena za takve izazove:

”U Sloveniji nas očekuje izuzetno zahtjevna utakmica, jer Primorska ima veliki broj kvalitetnih igrača i svakako je jedna od boljih ekipa u ligi. Predstojeći meč doživljavamo kao izazov, ali i priliku da testiramo formu našeg sastava. Iako ne postoji imperativ pokušaćemo da dođemo do pobjede. Svi smo fizički i psihički spremni i jedva čekamo da takmičenje počne.”

Utakmica Primorska – Sutjeska na programu je u petak, sa početkom u 20 časova.