Nacionalna turistička organizacija (NTO), u susret Svjetskom danu turizma koji je ove godine fokusiran na turizam za inkluzivni, odnosno uključen rast, organizuje konkurs na temu Inovacije za oporavak turizma.

 

“Imajući u vidu da je pandemija COVID-19 imala ogroman društveni i ekonomski uticaj, ideja organizacije konkursa je identifikacija najboljih inicijativa vezanih za turizam, koje su pomogle da se nastavi sa radom i prevaziđe kriza za vrijeme pandemije kako bi osigurali da niko nije zapostavljen, dok se svijet ponovo otvara i gleda u budućnost”, rekli su iz NTO.

 

Cilj konkursa je, kako su objasnili, da se osnaži i poboljša konkurentnost i stvore inovativne inicijative iz oblasti turističkog i održivog razvoja, bilo da je u pitanju lokalni ili nacionalni nivo.

 

Inicijativa treba da doprinese održivom razvoju, razvoju proizvoda i njegovoj promociji, a u isto vrijeme donese benefite zajednici.

 

Konkurs na kojem u obzir dolaze inicijative realizovane od početka pandemije do danas i na kojem pravo učešća imaju svi pojedinci, predstavnici privatnog i javnog sektora, te nevladine organizacije sa teritorije Crne Gore, trajaće do 22. septembra.

 

Pristigle inicijative rangiraće komisija koju čini predstavnici NTO-a i ministarstava ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja.

 

Autore najbolje tri inicijative, po ocjeni komisije, NTO nagrađuje fondom u iznosu od tri hiljade eura i to prva nagrada 1,5 hiljada eura, druga nagrada hiljadu eura treća nagrada 500 eura.

 

„Učešće na konkursu podrazumijeva popunjavanje prijave koja je sastavni dio konkursa i koja se dostavlja neposrednom predajom u prostorije NTO, radnim danima od sedam do 15 sati, ili preporučenom pošiljkom s povratnicom na adresu NTO – Ulica Slobode br.2”, navodi se u saopštenju.

 

Konkurs i prijava dostupni su na zvaničnoj stranici NTO putem linka https://www.montenegro.travel/vijesti/2060.

 

Za sva dodatna pojašnjenja u toku trajanja konkursa zainteresovani se mogu informisati putem e- mail adrese info@montenegro.travel.

 

Izvor: Mina