Zahvaljujući 6-godišnjoj uspješnoj saradnji Muzičkog centra Crne Gore i austrijske ambasade u Podgorici, popularni koncert “Pozdrav iz Austrije” biće priređen ove godine u Podgorici i Nikšiću. 

 

 

Na prvom koncertu Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti u ponedjeljak, 22. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 20 časova, a narednog dana, u utorak, 23. februara, u Nikšiću, u Dvorani Nikšićkog pozorišta takođe u 20 časova.

Kao i tokom prethodnih godina i na koncertu Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti pod dirigentskom upravom čuvenog maestra iz Beča Uve Tajmera – dirigenta bečke Folks opere i Opera bal orkestra. Na programu će biti bečki valceri, marševi, polke i arije kompozitora: Johana Štrausa Mlađeg, Jozefa Lanera, Žaka Ofenbaha, Karla Mihaela Cirera, Jozefa Štrusa, Johana Štrausa Starijeg i dr.

Koncert će biti upotpunjen interpretacijama istaknutih umjetnika, sopranistkinje Brigite Šimon i koncertmajstora Nandora Sederkenjija, koji su i tokom prethodnih godina nastupali kao solisti.