Službenici Komunalne policije su dana 28.05.2020. godine izvršili komunalni nadzor na trgu Slobode i utvrdili neprivilnosti, tako što je veća količina pijeska kao i mašina za izvođenje radova postavljena na javnu površinu, to jeste trotoar, bez odobrenja nadležnog sekretarijata.

Službenici Komunalne policije utvrdili su da je lice koje je zauzelo javnu površinu odobrenja nadležnog sekretarijata K.A., istom je izdat prekršajni nalog po Zakonu o Komunalnim djelatnostima za fizičko lice, u iznosu od 500€. Napominjemo da za izvođenje svih vrsta radova potrebno je pribaviti neohodne saglasnosti i dobiti rešenje od Sekretarijata za urbanizam i uređenje prostora.

Minulog vikenda službenici Komunalne policije imali su novo postupanja vezano za nelegalno odlaganje otpada u mjestu Gvozdenice. U dva odvojena slučaja lice Š.R. je procesuirano i istome je izdat prekršajni nalog u iznosu od 500€ po Zakonu o Komunalnim djelatnostima. Treba istaći da je isto lice platilo kaznu, na taj način iskoristilo mogućnost po Zakonu o prekršajima oslobađanja jedne trećina kazne.Drugo lice je u procesu indtifikacije. U predhodnom periodu za nelegalno odlaganje otpada van mjesta za koje je predviđeno procesuirana su 3 lica i jedan slučaj je u procesu indetifikacije lica.

Služba Komunalne policije vršiće konstantne obilaske ugroženih lokaliteta po pitanju nelegalnog odlaganja otpada, a posebno pojačane aktivnosti će biti u danima vikenda.

IZVOR: RTVNK