Saobraćaj se odvija po suvim i vidljivim kolovozima na jugu zemlje i u centralnim djelovima, dok se vozačima na sjeveru savjetuje se poseban oprez zbog poledice i mogućeg snijega. Zbog temperaturnih razlika učestaliji su odroni na dionicama koje prolaze kroz usjeke, pa se s toga savjetuje poseban oprez.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta, savjetuju iz Auto-moto saveza.

Do zvršetka radova koji su otpočeli 20. januara, na rekonstrukciji magistralnog puta M2,3 dionica Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići, odobrava se totala obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 časova.

Na putu Berane-Rožaje i Rožaje-Kula zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere.
Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta moračica auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od 08:00 do 10:00 i od 12:00 do 14:00 časova.

Na regionalnom putu R-1 dionca Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i obustave saobraćaja za sve vrste vozila svim danima izuzev nedjeljom u terminima od osam do deset i od 14 do 16 sati.
Na magistralnom putu M 2-3 dionica Podgorica-Cetinje lokalitet tunel Mekavac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta.