Mladi Nikšića

Nikšićanin Ratko Koljenšić koji se tereti da je učestvovao u ubistvu Beograđanina Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine, brata Luke Bojovića, proslijedio je zahtjev Tužilaštvu za sporazumno priznanje krivice, prenosi Pobjeda.

Koljenšić je zahtjev za nagodbu uputio tužiocu Željku Tomkoviću.

Samo dva i po mjeseca ranije tužilac Tomković odbio je da potpiše sporazum sa optuženim Koljenšićem, jer je zahtijevao da za krivična djela koja mu se stavljaju na teret izdržava osmogodišnju zatvorsku kaznu, što je Tužilaštvu bilo neprihvatljivo.

Koljenšić je u decembru sa Danilovgrađaninom Slobodanom Šaranovićem izašao iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija gdje je proveo tri godine zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića.

On se tereti da je sa Šaranovićem organizovao likvidaciju Bojovića i protiv njih je bila podignuta optužnica koja je nekoliko puta vraćana na dopunu. Samo tri mjeseca nakon izlaska iz pritvora, Šaranović je likvidiran na kućnom pragu u budvanskom naselju Dubovica. Koljenšić je, podsjećamo, uhapšen 11. septembra jer je nikšićka policija pretresom njegovog vozila pronašla „hekler“ i pištolj „glok“.

Lisice su tada stavljene i Nešu Ajkoviću (26) i Draganu Marašu (33) iz Podgorice.

Njima je nakon saslušanja određen pritvor od 30 dana