Mladi Nikšića

Kremić Cipiripi, proizvođača Nestle, u kojem su prije nekoliko dana pronađeni komadići gume, zbog čega su određene serije povučene sa tržišta Srbije, nije plasiran na crnogorsko tržište, rečeno je Pobjedi iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Kompanija Nestle Adriatik saopštila je u utorak da povlači sa tržišta Srbije Cipiripi kremove Duo, Nugat i ČokoVanila svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. nakon što su potrošači pronašli komadiće gume u Cipiripi Duo kremu.
Zbog ovoga je Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove naložila inspekcijski nadzor na našem tržištu.
“Inspektori su u komunikaciji sa uvoznikom dobili informaciju da sporne serije kremića kompanija Nestle nije izvozila na crnogorsko tržište, o čemu je ta kompanija, posredstvom distributera, i pismeno obavijestila nadležne u Crnoj Gori”, rečeno je Pobjedi iz te institucije.
U dopisu kompanije Nestle, navode iz Uprave, piše da su sporne proizvode samoinicijativno povukli sa tržišta Srbije iz razloga predostrožnosti, iako je, kako su rekli, interna procjena bezbjednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne može negativno uticati na zdravlje potrošača.
Kako je u utorak prenio portal N1, nakon detaljne analize utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospjela iz proizvodne linije i da su preduzete sve neophodne mjere kako bi se spriječilo da se takva situacija desi u budućnosti.