Opštinska liga u malom fudbalu startuje sjutra. Titulu brani Klub malog fudbala Trebjesa. KMF Trebjesa šest sezona za redom je učesnik ove lige. Ovi momci su i učesnici mnogih humanitarnih akcija i kad god mogu pomažu sugrađanima.

Titulu prvaka prošle sezone osvojili su, mnogi ljubitelji ovog sporta će reći, zasluženo.
„Ovo je bila specifična sezona vrlo turbulentna i neizvjesna osvojili smo pehar i nije bilo ni malo lako. Ovo je za nas bila jedna od najtežih sezona dokad KMF TREBJESA učestvuje u opštinskoj ligi malog fudbala“, kazao nam je Vladan Sarić, direktor kluba i trener.
On kaže da je njegov klub posle trećeg kola bio kažnjen oduzimanjem bodova i da je njihovom „važnom“ igraču Milošu Kostiću zabranjeno da igra do kraja lige.
„Ja i moj kolega Boris Bojanić smo u tom trenutku uspjeli kako psihički tako fizički da uzdignemo ekipu. Pobjede su dolazile iz kola u kolo zaređili smo šest, sedam kola bez poraza. I ekipa je pokazala karakter kad je to bilo najpotrebnije tako da smo par kola do kraja i matematički obezbedili poziciju u pley offu“, kazao je Sarić.
Do finala su stigli pobjedama protiv jakih protivnika KMF Pivare i KMF Ozrinića.
„Finale je bila priča za sebe jer smo za protivnika dobili nama dobro poznatu ekipu KMF Kaljarija.To nam je bila ujedno dobra prilika da im se ravanširamo za poraz koji su nam bas oni nanijeli prošle godine u polufinalu. Naši mečevi su uvjek bili jaki, prava muška borba na terenu ponekad ne baš lijepa za gledanje što se tiče ljuditelja malog fudbala“, ističe on.
KMF Trebjesa je ove sezone bila i učesnik Biznis lige Crne Gore.
„Ove sezone smo htjeli da se okušamo kako se to kaže u sportskom žargonu na dva fronta.
Ta je liga nešto novo za nas i igra se po sistemu 5 + 1 pravila mini fudbala i igra se sa peticom. Petica mnogo brža, i teže je iskrotrolisati na terenu. A s obzirom da smo debitanti i ja i Boris Bojanić smo zadovoljni kako smo odigrali.
Tu uzima učešće do 40 skupa svake godine iz cijele Crne Gore i podijeljene su u dvije grupe. Posle dvanaestog kola koliko je odigrano mi se trenutno nalazimo na trećoj poziciji trenutno grupe B.
Zadovoljan sam za organizacijom Biznis lige koja je baš na visokom nivou, mnogo većem nego što je to slučaj sa našom Opštinskom ligom i koja je više medijski ispraćena. Naš je cilj da u ovoj debitaskoj sezoni ostavimo dobar utisak i da napravimo i taj iskorak da budemo prva ekipa iz Nikšića koja učestvovala u ovoj ligi i da napravimo najbolji mogući rezultat i da pokušamo da doguramo do same završnice, tj. do polufinala pa što da ne i finala“, kazao je Sarić.
KMF Trebjesa je poznata po humanosti.
„Mi smo ekipa koja i pored fudbala i sportskog terena uspješno se bavi i humanim radom.To je zahvalnost i uspjeh cijele ekipe koja želi da kroz mnoge humane i slične akcije crnogorskom drustvu pokažamo i ukažemo na određene probleme i đe treba preventivno reagovati. Kao što je javnosti poznato mi Finalisti Opstinske lige u malom fudbalu ove zone od oragizatora lige imali 2500 eura nagradni fond. Taj novac smo na ravne časti podjeli 1000 eura KMF TREBJESA, 1000 eura KMF KALJARI, a ostatak novca od 500 eur uz predhodni dogovor sa našim prijateljima iz KMF KALJARI odlučili da donirao u humanitarne svrhe. Stupili smo posle finalne utakmice odmah u kontak sa Crvenim krstom koji nam je dao određene informacije kome je pomoć zaista potrebna.U dogovoru sa njima odlučli smo da po 250 eura u hrani, piću, higijeni i hemiji pomognemo porodicu Mirković iz Župe i porodicu Mandić iz Gornjeg Polja. A plus smo od prijatelja i kompanije FRANCA što im se ovog puta lično zahvaljujem, zbog trgovine u njihovoj radnji dobili još 50 eura dodatno po porodici tako da smo dodijeli porodicama po 300 eura. Humanitarni radnik sam van sportskog terena i šaljem poruku NVO Razboritost čiji sam i ja jedan od osnivača a ujedno i predsjednik skupštine toga NVO, poruka glasi “Budi promjena koju želiš da vidiš”, poručuje on.
Šampionsku ekipu Trebjese sačinjavali su: na golu Marko Danilović i Bojan Bojanić, kapiten ove sjajne ekipe je Ivan Roćenović, tu je i Bojan Radulović koji je proglasen za najboljeg igrača Opstinske lige malog fudbala. Tu su još Nikola Spasojević, Milan Lukovac, Sreten Jaredić, Danko Dačević, Aleksandar Lalić, Radojica Kadić, Merlin Balić, Nemanja Popović, Vlado Mumin, Aleksandar Kostić i Miloš Kostić. Na klupi Vladan Sarić i Boris Bojanić.