policija

 

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su jutros oko 5.20 časova, nakon dobijenog poziva od Službe zaštite i spašavanja, izašli na lice mjesta zajedno sa tom službom i službom Hitne medicinske pomoći, radi pružanja asistencije prilikom ukazivanja pomoći licima čije je vozilo ostalo u vodi na saobraćajnici u Pričelju.
Naime, na licu mjesta je ustanovljeno da je vozač M.M. (42) upravljao vozilom marke „Audi 03“ podgoričkih registarskih oznaka, u kojem se kao saputnik nalazila S.B. (30), te da se on kretao iz pravca Podgorice u pravcu Spuža, a da je dolaskom u mjesto Pričelje, uprkos postavljenim saobraćajnim znacima za zabranu kretanja, nastavio dalje kretanje, kojom prilikom se podigao nivo vode i onemogućio im dalje kretanje.
Od oba lica su prikupljena obavještenja na ove okolnosti, a sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u navedenom ne stiču elementi krivičnog djela.
Vozaču M.M. je izdat prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.
Još jednom apelujemo na vozače da poštuju zakonske odredbe, a da strpljivom i opreznom vožnjom, prilagođenom meteo i ostalim uslovima na putu, kao i trenutnoj frekvenciji saobraćaja, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.