Karate reprezentacija Crne Gore je sa pet bronzanih medalja uspješno završila nastup na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaki.

Pobjedničko postolje izborili su kadetkinja Jovana Damjanović, juniori Andrija Danilović i Emre Saljiu, kao i mlađi seniori Nemanja Mikulić i Nemanja Jovović.

Blizu medalje bili su i su kadet Anes Arifaj i muški kadetsko-juniorski tim, ali su poraženi u mečevima za medalje i završili su kao petoplasirani.

Anes Arifaj je u meču za treće mjesto u kategoriji do 70 kilograma poražen od Slovaka Ričarda Turcanika. Jovana Damjanović je u meču za treće mjesto u kategoriji do 61 kilogram pobijedila Elizu Bauld iz Škotske. Meč je završen neriješeno 2:2, a presudio je prvi osvojeni poen članice Omladinca.Njen klupski kolega Andrija Danilović je u kategoriji do 68 kilograma do medalje došao pobjedom protiv Grka Stilianosa Ftilakisa 6:0.

U kategoriji do 76 kilograma, Saljiu je u borbi za medalju bio je bolji od Njemca Adriana Hajnriha 1:0.U kategoriji do 84 kilograma, Mikulić je bio bolji od Mahira Džuha iz Bosne i Hercegovine 2:0.

Uspješan nastup kompletirao je Jovović, u kategoriji preko 84 kilograma, pobjedom protiv
Hrvata Darija Gluhinića 1:0.

Nijanse su odlučivale i osvajača bronzane medalje u katama ekipno. Kadetsko-juniorski tim, u sastavu Benjamin Aljošević, Aleksa Janjić i Ajsel Geršvic, u meču za medalju izgubio je od Hrvatske. Oba tima imala su istu ocjenu (40,6), pa je pobjednika presudila najveća.