mladi niksica

Seniorsku karate reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, koje će se održati od 10. do 13. maja predstavljaće 11 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji i četiri tima, po dva u borbama i katama.
Selektor ženske selekcije, Žarko Raković na završne pripreme u Nikšiću pozvao je Marinu Raković, Anu Drašković, Draganu Konjević, Jelenu Maksimović i Kseniju Rajović.

Vržilac dužnosti selektora muške ekipe, Slobodan Vlahović računa na Marija Hodžića, Nenada Dulovića, Stefana Gojčevića, Vuka Popovića, Nikolu Malovića, Predraga Smolovića, Almira Cecunjanina i Luku Ivanovića, a odlukom selektora u katama Jugoslava Bukilića u Nikšiću pripremaće se Mijat Vojvodić, Srđan Vuković, Vladimir Mijač, Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović.
Na EP u borbama pojedinačno nastupiti Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Nikola Malović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84). Ekipa će nastupiti u sastavu Cecunjanin, Ivanović, Smolović, Popović, Malović, Hodžić i Dulović.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno takmičiće se Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68). Ženski tim činiće Raković, Maksimović, Konjević i Rajović.
U katama pojedinačno nastupiće Mijač i Radulović. Muški tim činiće Mijač, Vojvodić i Vuković, a ženski Radulović, Marić i Roganović.