mladi niksica

Slavko Kalezić, naš predstavnik na Eurosongu u Ukrajini, završio je snimanje vokalnog dijela numere ”Space” i to u stokholmskom ”Art Ery” studiju, uz produkcijsku i aranžmansku podršku priznatog švedskog trija, pišu Dnevne novine.

Riječ je o Stefanu Omu, Jovanu Radomiru i Johanu Kronlundu, a bolji poznavaoci evrovizijskih prilika sjetiće se da Ornov potpis stoji iza pobjedničke numere Eurosonga 2011, kada su uz ”Running Scared” slavili El i Niki pod zastavom Azerbejdžana. Poslije uspješno odrađenog posla, Kalezić se vratio u Crnu Goru i prepustio Šveđanima produkcijski dio, a Dnevnim novinama iskustvo iz Stokholma, u kome mu je društvo pravio autor pjesme Momčilo Zeković Zeko, opisao je kao “apsolutno fantastično”.

Sada je, kaže, još više ubijeđen da ”Space” očekuje blistava budućnost jer je vokalne dionice snimao na mjestu koje se pozicionira na vrhu svjetske muzičke produkcijske scene i u studiju kojim su koračali velikani poput Selin Dion, Keti Peri, Lorin, Končite Vurst.

“Ubijalo me je to što nijesam smio pričati o detaljima posjete Stokholmu i jedva sam izdržao . Kada sam se oslobodio tog tereta, mogu garantovati da smo u Švedskoj, koja je majka svjetske produkcije i u koju masovno dolaze sve velike zvijezde poput Dion i Peri, stvorili pjesmu koja će biti pokretački hit i poslije Eurosonga”, rekao je Kalezić o pjesmi čija nas premijera očekuje u prvoj polovini idućeg mjeseca, dok je evrovizijski nastup u Kijevu zakazan 9. maja u prvom polufinalu.

Pjevač napominje da je RTCG prepoznala njegov trud i energiju, omogućila saradnju sa Šveđanima i priliku da sudbinu našeg uspjeha kroji uticajan tim, a prijaju i riječi Jovana Radomira jednog od simbola Eurosonga u Švedskoj.

“Slavko je bio sjajan, kao pravi profesionalac sa lakoćom otpjevao je sve vokale i ono što smo tražili. Uradićemo odličnu kompoziciju. Bila nam je čast da pomognemo Crnoj Gori da se ove godine predstavi u najboljem mogućem svijetlu u Ukrajini”, poručuje Radomir za RTCG, a Kalezić uzvraća riječima da je za samo dva dana stekao prijatelje za čitav život.

“Ne mogu vam opisati koliko mi znače njihove lijepe riječi. Momenat kada sam ušao u studio, otpjevao ‘Space’ i primijetio njihova zadovoljna lica moja je najveća nagrada. Siguran sam da se saradnja neće završiti samo na pjesmi ‘Space’ i Eurosongu”, iskren je Kalezić.

Zamjerki nije imao ni Zeković.

”Mislim da smo imali pravu sreću da radimo u vrhunskom studiju sa vrhunskim profesionalcima. Sve što se očekivalo od Slavka završeno je za nepuna dva dana”, primjećuje Zeko.

I tek što je okrenuo leđa vokalnom dijelu posla, pred Kalezićem je snimanje spota. Prilikom naimenovanja za evrovizijskog predstavnika, Slavko je obećao da će scenski nastup šokirati Evropu. A neposredno pred početak snimanja kadrova, sve je tako tajanstveno.

”Mogu vam samo reći da će ista osoba režirati spot i scenski nastup u Kijevu. I to je sve. Već sam ranije najavio da će to biti energičan i revolucionaran video i potpuno sam fokusiran na to”, zaključuje Kalezić.