Mladi Nikšića

Poznato je da je holivudski glumac Bred Pit svoju karijeru započeo na crnogorskom primorju u filmu reditelja Nikšićanina Božidara Nikolića, a o tome svjedoči i rijetka fotografija koja je ostala svjedok plodonosne saradnje. 

Nikolićevo ostvarenje “Tamna strana Sunca“ je snimljeno 1988. godine, ali zbog rata koji je izbio veliki dio materijala je bio izgubljen, piše CDM.

Film je zvanično objavljen 1997. godine, a u to vrijeme Bred Pit je već postao velika filmska zvijezda.
U filmu se pored holivudskog glumca pojavljuju i velike glumačke zvijezde sa ovih prostora kao što su Milena Dravić, Gorica Popović i Sonja Savić, a Bred Pit je u filmu glumio Mileninog sina.

Nakon snimanja Bred je početkom 90-ih posjetio Beograd. Prisustvovao je fudbalskoj utakmici Crvene zvezde i izrazio želju da bi jednog dana volio da kupi kuću u Crnoj Gori jer je u pauzi snimanja na crnogorskom primorju šetao Kotorom i Perastom.

Nikolić se našao iza kamere više od 50 filmova jugoslovenske kinematografije, među kojima su i “Pad Italije”, “Ko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug”, “Dečko koji obećava”, “Drugarčine”, “Beštije”, “Pakleni otok” i “Život je lep”.