Napadač milanskog Intera i crnogorske reprezentacije Stevan Jovetić gotovo sigurno neće istrčati na teren stadiona pod Goricom u sjutrašnjem duelu Crne Gore i Austrije, kazao je selektor Branko Brnović na današnjoj pres konferenciji.

Selektor je kazao da je malo vjerovatno da će zaigrati i kapiten Lila Marko Baša, ključni igrač naše odbrane.

”Jovetić ima veliku želju da igra, ali su šanse za to jako male. Ipak, i bez njega znamo šta nam je cilj, i pokušaćemo da ga ostvarimo. Bašine šanse su malo veće da zaigra, ali to ćemo znati večeras”, rekao je Brnović.

On smatra da je da je trenutnoj bodovnoj situaciji najviše doprinijela prekinuta utakmica protiv Rusije.

“Razmišljam samo o bodu protiv Rusije, sad bi imali svi isto bodova. Poslije onog penala možda bi i pobijedili, ali to je sada iza nas. Nema potrebe da se više vraćemo na Lihtenštajn i Rusiju. Imamo dvije utakmice koje ćemo pokušati da dobijemo. Dolazi nam Austrija koja je dominantno osvojila prvo mjesto u grupi. Međutim i mi smo sada druga ekipa u odnosu na onu u Beču”, kazao je Brnović.

On je kazao da je prvo poluvrijeme protiv Lihtenštajna odigrano katastrofalno.

“Poslije Lihtenštajna nijesmo mogli da se oporavimo ni fizički ni psihički. Tada smo odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme. U nastavku smo zaigrali bolje ulaskom Jovetića, imali dvije dobre prilike, ali kada se sve sabere zasluženo smo poraženi.Sada je drugačija situacija. Svi igrači koji budu na terenu igraju u svojim klubovima. Igraju dosta utakmica, imaju veliku minutažu i to je ono pravo. Još ih nijesam vidio tako raspoložene na treninzima. To nam daje optimizam da možemo da pobijedimo izuzetno jako selekciju Austrije”, poručio je Brnović.

Brnović je saopštio sastav koji će nastupiti protiv Austrije, jedina je nedoumica oko nastupa Marka Baše.

Poleksić, Baša ili Rodić, Savić, Simić, Tomašević, Vukčević, Boljević, Marušić, Bećiraj, Mugoša i Vučinić.

Utakmica počinje sjutra u 20 sati i 45 minuta.

Crna Gora nakon pet utakmica ima 11 bodova.

Z.N.