Crnogorski borac Marko Jokmanović nastupao je proteklog vikenda na prestižnom takmičenju Grappling Industries u Njujorku, gdje je osvojio zlato u diviziji eksperata discipline NO GI, kao i srebro u diviziji crnih pojaseva discippline GI u kategoriji do 70 kilograma, prenosi reprezentacija.me.

Mlađi od braće Jokmanović imao je ukupno čak 12 borbi nastupivši u obje discipline ovog sporta GI i NO GI. Veliki broj pobjeda je riješio u svoju korist finalizacijama odnosno polugama i gušenjima, čime je posebno skrenuo pažnju na sebe.

Nakon osvojenih medalja u težinskim kategorijama Jokmanović se oprobao i u apsolutnoj, tj. open kategoriji bez težinskog ograničenja, ali ipak nije uspio da dođe do medalje.

Nakon osvajanja medalja na Toronto Openu i Berlin openu Jokmanović je dobio poziv od mentora, poznatog međunarodnog trenera i takmičara Andre “Tim” Monteira, da učestvuje na jednomjesečnom trening kampu i priprememama u A-Force International akademiji u Njujorku gdje se sada Jokmanović i nalazi.

“Dao sam sve od sebe. Veoma sam zadovoljan svojim nastupom, imao sam veliki motiv da osvojim medalju na ovako jakom takmičenju u SAD-u gdje se slobodno može reći da je najveći nivo ovog sporta na svijetu. Usavršavanje kao takmičara i trenera u Njujorku mi puno znači jer svakodnevno vježbam i razmjenjujem znanja sa odličnim trenerima i takmičarima. Pored akademije A-Force posjećujem i akademiju legendarnog Renza Grejsija. Imam priliku da treniram i posmatram rad na treninzima mnogih velikih stručnjaka i potrudiću se da u Crnu Goru donesem što više iskustva i znanja, kao i da učenicima našeg kluba u Podgorici prenesem najsavremenije tehnike, trendove i načine vježbanja veoma kompleksnog sporta kao sto je brazilski džiu džicu.” rekao je Marko Jokmanović.