Jokić, vakcinacija,

Direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator domova zdravlja na nivou države dr Danilo Jokić kazao je da će do petka biti postavljeni svi punktovi za vakcinaciju na teritoriji države, ističući da očekuje da će masovna vakcinacija početi sljedeće sedmice.

– Sve zavisi od toga kad će stići velika doza vakcina u Crnu Goru. Očekujemo da masovna vakcinacija započne sljedeće nedjelje. U petak mora biti završena kompletna infrastruktura. Mogu da dam riječ da je sve biti pripremljeno i svi punktovi biće brendirani. Znaćemo u svakoj opštini kada će vršiti vakcinacija. Biće postavljeno 138 punktova, preko 270 ljekara će raditi tokom dana – rekao je Jokić u “Bojama jutra” na TV Vijesti.
On je rekao da će brza vakcinacija dati jaku refleksiju turističkoj sezoni.
Prema njegovim riječima, Podgorica sa 15.000 vakcinisanih, što je oko 10 odsto stanovništva u glavnom gradu, prednjači po broju vakcinacija u Crnoj Gori.
– U Nikšiću imamo trend stagnacije i svi čekaju neke nove vakcine. Tamo je do sada vakcinisano oko 3,5 hiljada građana – rekao je Jokić u “Bojama jutra” na TV Vijesti.
Na pitanje da li je tačno da medicinski radnici na pojedinim punktovima savjetuju građanima mlađim od 30 godina da se ne vakcinišu AstraZenekom, Jokić kaže da nije upoznat sa takvom informacijom.
– Na punktovima radi visokoprofesionalni kadar, vjerujem da su svi zdravstveni radnici znaju šta znači vakcina i da ne postoji niko ko može da kaže da ta vakcina nije dobra. Svi smo na istom fonu – istakao je Jokić.
On je saopštio da je u Podgorici vakcinisano 1.113 medicinskih radnika.
Jokić je saopštio da je u toku revakcinacija starijih osoba.
– Imamo dosta ekipa na terenu. Taj proces će biti završen tokom narednih dana. Neke starije osobe očekuju drugu vakcinu, mi to poštujemo – naveo je Jokić.
Prema njegovim riječima, vrlo je vjerovatno da će građani imati priliku da biraju koju će vakcinu primiti, ako budemo raspolagali sa dovoljnim brojem vakcina različitih proizvođača.
Jokić je rekao i da će crnogorski građani, koji su se vakcinisali u Srbiji, moći da se revakcinišu u našoj državi.
Izvor: Pobjeda