Najbolja crnogorska košarkašica, Jelena Dubljević, karijeru će nastaviti u ekipi ženske NBA lige (WNBA), Los Anđeles Sparks.

 

Nikšićanka se seli u Ameriku nakon 14 sezona u Evropi, od kojih je posljednje dvije provela u Galatasaraju.

,,Uzbuđeni smo što će nam se Jelena pridružiti”, kazao je trener Sparksa Brajan Agler.

,,Gledao sam pregršt njenih mečeva, ona je jedna od najboljih evropskih igračica koja igra ‘zapadnjačku košarku’. Pokriva pozicije krila i krilnog centra, igra veoma raznovrsno i košarkašica je izraženog borbenog duha. Sve WNBA igračice koje su proteklih nekoliko godina igrale u Euroligi upoznate su sa njenim kvalitetom”, dodao je Agler.

U tekućoj sezoni 191 cm visoka Nikšićanka je u dresu Galate bilježila 13,1 poena, 5,9 skokova i 2,5 asistencija u turskom šampionatu, odnosno 10,6 poena i 4 uhvaćene lopte u Euroligi.
,,Ovo je ostvarenje jednog od mojih snova. Oduvjek sam željela da vidim kako je to biti dio najjače lige, ali trenutak nikada nije bio pravi. Sada mi se ponovo ukazala prilika, tako da sam odlučila da se ovog ljeta, prvog nakon duže vremena u kojem nemam reprezentativne obaveze, oprobam u Americi”, nije krila uzbuđenje sjajna košarkašica.

29-godišnjoj ,,četvorci”, koja je u trofejnoj karijeri nastupala još za Budućnost, Ros Kaseres, Rivas, Tarbes i Nadeždu, ekipa iz Los Anđelesa poželjela je dobrodošlicu na svom Twitter nalogu.