Na konstitutivnoj sjednici novog Savjeta u Župi, data je jednoglasna podrška da predsjednik Savjeta i u naredne četiri godine bude dosadašnji predsjednik Dragoljub Radulović.
Iako je Statut MZ omogućavao da se u slučaju da ima više kandidata izbor za predsjednika održi na neposrednim izborima novoformirani Savjet je bio jednoglasan po prvi put poslije mnogo godina. Za potpredsjednika Savjeta izabran je takođe dosadašnji potpredsjednik Radovan Mirković.

Ono što je okarakterisalo ove izbore u Župi nije se dešavalo godinama unazad. Proces biranja članova Savjeta po selima je sproveden u krajnje demokratskoj atmosferi i uz veliko prisustvo mještana, a u nekim selima je izlaznost bila na nivou republičkih izbora što dovoljno govori da su se Župljani okrenuli sebi. Izgleda da su kao nikada prije nastojali da za predstavnike sela izaberu mještane koji će u budućem periodu nastojati da svojim angažmanom doprinesu razvoju svoga mjesta. Skoro da se ranije nije dešavalo da predložene kandidate u selima jednoglasno podrže svi mještani, što je ovoga puta bio slučaj u više sela, što još više potvrđuje činjenicu da su Župljani zadovoljni promjenama u njihovom mjestu. Projekti koji su realizovani i koji se realizuju svakako da su bili vjetar u leđa da se krene u nove projekte sa demokratski izabranim predstavnicima.

Izabrani predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović je se zahvalio svim članovima Savjeta i mještanima Župe na jednoglasnoj podršci uz obećanje da će se i u narednom periodu maksimalno angažovati da doprinese što boljem pozicioniranju Župe i što jačem povezivanju sa državnim institucijama, jer se pokazalo da je to najbolji recept za potpuni razvoj mjesta.

,,Ono što je sigurno je da će Župa i njeni mještani nastojati da istraju na svim onim projektima koji su započeti, a isto tako da će insistirati na novim koji će biti u interesu svakog mještanina. Sve to možemo ostvariti uz puno saglasje sa Vladom Crne Gore, nadležnim ministarstvima, Opštinom Nikšić koji su u proteklih nekoliko godine bili puna podrška za realizaciju bitnih projekata. Takav odnos uliva sigurnost da ćemo od Župe napraviti pristojno mjesto za život. Pozivam Župljane da se okrenu sebi, podržimo sve ono što je za dobro Župe, jer samo zajedništvom možemo dostići zacrtane ciljeve, da Župa bude uređeno mjesto u našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori”, rekao je Radulović.

Konstitutivnoj sjednici su prisustvovali i predstavnici Opštine Nikšić koji su pozdravili spremnost Župljana da učestvuju u projektima i razvijanju svoga kraja.

Predstavnik Opštine Nikšić Živko Kecojević je pozdravio uspješno sproveden izbore, čestitao članovima Savjeta i predsjedniku na izboru i izrazio uvjerenje da će se u narednom periodu Opština Nikšić i njeno rukovodstvo maksimalno angažovati da završe započete projekte i da pokrenu nove, a sve u cilju da mještani Župe budu zadovoljni.

Sve u svemu u Savjetu vlada atmosfera zajedništva i spremnosti da se radi za dobro Župe. Atmosfera koja je u Župi trebala da se desi prije mnogo godina za dobro svih Župljana i same Župe.

U članove Savjeta izabrani su:

predstavnik Liverovića: Sava Nikolić

predstavnik Bastaja: Radovan Milićević

predstavnik Carina: Dragoljub Radulović

predstavnik Jugovića: Ivan Zečević

predstavnik Starog Sela: Dragan Mićković

predstavnik Dučica: Slobodan Kostić

predstavnik Bjeloševine: Radovan Mirković

predstavnik Morakova: Dragan Dragnić

predstavnik Vasiljevića: Vojislav Vojo Šundić

predstavnici Kuta: Ivica Jaredić i Ranko Tomić

predstavnik Zagrada: Ljubiša Čvorović

predstavnik Oblatna: Mileta Dačević

Izvor: zupa today