presuda

Vesna Kovačević, sutkinja Višeg suda u Podgorici, izrekla je prvostepenu presudu Nikšićaninu Puniši Vojinoviću (67) koji je, u martu prošle godine, pokušao da iz Crne Gore u Austriju preveze 148,42 kilograma marihuane.

Vojinović je osuđen na tri i po godine zatvora, a na suđenju je kazao da je pristao da preveze drogu kako bi vratio dugove, a prema pojašnjenju njegovog advokata Save Kostića, blokadom njegove firme, koja se bavila dostavom hljeba, Vojinović je izgubio mogućnost zarade i otplate kredita.

On se tereti da je od 24. do 30. marta 2021. godine pristao na dogovor sa dvije za sada neidentifikovane osobe da iz Bara u austrijski grad Suben preveze 148,42 kilograma marihuane za nagradu od 10.000 eura, a dio nagrade je preuzeo 24. marta, nakon čega je utovaro drogu raspoređenu u devet džakova u svoje vozilo nikšićkih registarskih oznaka.

Vojinović je za Austriju krenuo 29. marta, ali su carinici i policajci kontrolom kamiona kojim je upravljao, na prelazu Ilino brdo, pronašli i oduzeli veću količinu opojne droge marihuana, nakon čega je Vojinović uhapšen.

Izvor: Pobjeda