Izložba slika, akvarela i crteža pod nazivom ‘’Dodiri i trajanja’’, akademika Dragana Karadžića biće održana večeras sa početkom u 20 sati u nikšićkoj A galeriji.

Svi zainteresovani su pozvani da prisustvuju događaju, a izložbu će otvoriti Ljiljana Karadžić, poznata istoričarka umjetnosti.

Dragan Karadžić je rođen 1950. godine u Petnjici kod Šavnika. Diplomirao je na Pedagoškoj akademiji, na likovnom smjeru, u Nikšiću. Nakon završenog Fakulteta likovnih umjetnosti 1978. godine u Beogradu, u klasi profesora Radenka Miševića, magistrirao je kod istog profesora 1980. godine. Na Academie des beux – arts u Parizu je završio specijalističke studije, kao jedan od stipendista francuske Vlade. Više puta je boravio u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Belgiji, Španiji, Grčkoj i SADu za vrijeme studiranja.

Izlagao je na 54 samostalne i na više od 330 kolektivnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu, a dobitnik je 23 nagrade između ostalog i Trinaestojulska nagrada Republike Crne Gore 1995. godine, Nagrada Milunović, Stijovi i Lubarda na Tradicionalnoj izložbi ULUCG – a 1997. i 1999. godine.

Danas radi kao radovni profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Član je Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i ULUCG-a od 1997. godine.

K.M.