Novi predsjednik partije SDP Nikšić, Željko Nikolić, izabran je na jučerašnjoj sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije, dok je za v.d. sekretara Odbora izabran Obren Todorović.

Sjednici Odbora je prisustvovala većina članova OO SDP i predsjednika Mjesnih odbora SDP Nikšić.

“Odbor je na sjednici jednoglasno uputio poziv svim članovima Socijaldemokratske partije Nikšića da ne podliježu obmanama i manipulaciji koje dolaze od bivših članova partije da istupe iz SDP-a i time učestvuju u očuvanju funkcionerskih ambicija i držanju fotelja”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Na sjednici je takođe poručeno članstvu da nikšićke Socijaldemokrate nastavljaju svoj posvećeni rad sa ciljem daljeg jačanja Partije i principa koji čine SDP jedinom partijom na pravoj i čistoj strani istorije četvrt vijeka i partiji koja uživa evropski ugled kao članica Socijalističke internacionale i PES-a i kao uvažena od socijaldemokrata u regionu.

“Svi prisutni članovi su jednoglasno poručili da su veoma ponosni što su članovi SDP Nikšić ostali dosljedni politici svoje partije i odoljeli svim manipulacijama koje su pratile preiod prije i poslije VIII Kongresa SDP”, stoji u saopštenju.

Odbor će početi sa pripremama za održavanje Konvencije OO SDP Nikšić u čijoj pripremi će se razgovarati sa svim članovima SDP-a u gradu pod Trebjesom.

Sjednici su prisustvovali predsjednik SDP Ranko Krivokapić i potpredsjednica Mirel Radić-Ljubisavljević.