studenstski dom pg

Preko pet studenata smještenih u drugoj fazi podgoričkog Studentskog doma obratilo se ljekarima pošto su imali zdravstvenih problema.

Kako su studenti ispričali, radi se o navodnom trovanju hranom, zbog čega je Institut za javno zdravlje uzeo briseve iz studentske menze.
Rukovodilac sektora za ishranu u Studentskom domu Marko Kaluđerović potvrdio je da je nekoliko studenata imalo stomačnih problema, ali i da su studentsku menzu posjetili stručnjaci IJZ.
“To je u fazi ispitivanja. Institut je po službenoj dužnosti uzeo uzorke, a rezultati se očekuju kroz koji dan”, kazao je Kaluđerović Vijestima.
Prema navodima studenata, pored briseva iz studentske menze, IJZ ispituje i kvalitet vode. Navodno IJZ još i anketira studente da li su se hranili u objektima mimo menze.
Studenti su se u studentske domove vratili početkom juna. Domovi su prethodno bili zatvoreni od polovine marta zbog sprečavanja širenja korona virusa, a dio objekata u tom periodu bio je korišten i kao karantin.
Čišćenje domova i pripreme za prijem studenata počele su još 4. maja.
Iz Ministarstva prosvjete je krajem maja saopšteno da visokoškolci neće plaćati osnovne troškove ishrane i smještaja u domovima za junski rok.
Studenti su oslobođeni za jun i jul kako troškova menze za one koji koriste abonentske kartice, tako i kompletnih troškova stanarine u domu, odnosno kompletne svoje participacije.