uprava za inspekcijske polsove

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove (UIP) nakon novih mjera za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa, pojačaće kontrole u unutrašnjosti objekata.

Iz UIP su rekli da će u fokusu biti provjera kovid potvrda u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, tržnim centrima, diskotekama i noćnim klubovima.
“Napominjemo ugostitelje da u svakom objektu treba da bude imenovano lice koje će kontrolisati nošenje maski, držanja distance, korišćenje dezinfekcionih sredstava, kontrolu ulaska gostiju u objekte koji su navedeni u Odluci da moraju da imaju jedan od uslova da bi mogli da uđu u objekat”, kazali su iz UIP.
Podsjećaju da je uslov za ulazak u objekat – vakcinacija s obje doze vakcine, posjedovanje PCR test ne starijeg od 72 sata, da od preležanog virusa nije prošlo više od 180 dana, ni manje od 14 dana ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati. Iz UIP su apelovali na građane da poštuj mjere kako bi izbjegli prekršajnu i krivičnu odgovornost.
“Naše inspekcije postupaju prioritetno po prijavama građana, pa pozivamo odgovorne pojedince da prijave nepravilnosti na naš besplatni call centar 080/555-555 ili prijave@uip.gov.me”, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: Mina biznis