Pomoćnik direktora Gimnazije “Stojan Cerović” 8. aprila obavijestio je policiju da je više učenika ove gimnazije napalo profesora fizičkog vaspitanja. Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su u kancelariji pomoćnika direktora obavila razgovor sa njim i sa pomenutim profesorom, i pronašli S.S. (19) koji je, po navodima pomoćnika direktora i profesora, pokušao da u učionici fizički napadne profesora fizičkog vaspitanja.

“Policijski službenici su, kako su izjavili, obavijestili S.S. da treba da pođe sa njima do službenog vozila, a nakon toga i do Centra bezbjednosti Nikšić, kako bi dao izjavu povodom pomenutog događaja. Prilikom dolaska do službenog vozila u blizini policijskih službenika se, kako su policijski službenici naveli, okupila veća grupa učenika škole koja je počela sa vrijeđanjem navedenih policijskih službenika, skandirajući ime navedenog učenika i nazivajući policijske službenike pogrdnim imenima. Oni su ujedno, kako su policijski službenici kazali, nepristojno gestikulirali u pravcu policijskih služenika”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su zbog pokušaja sprječavanja vršenja službene radnje – dovođenja S.S. do službenog vozila, priveli F.S (18), N.K. (18) i N.B. (19), dok je S.K. (18) priveden zbog nedoličnog ponašanja.

“S.S, F.S, N.K, N.B. i S.K. su dovedeni u službene prostorije CB Nikšić, gdje su sa njima obavljeni razgovori na spomenute okolnosti, kao i sačinjeni zapisnici o obavještenjima prikupljenim od građana. O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je naložio da mu se spisi predmeta dostave na uvid, nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja”, navodi se u saopštenju.

“S obzirom da se u javnosti pojavila informacija da postoji video snimak ovog događaja koji je navodno sačinio neko od prisutnih svjedoka, te da je na snimku navodno zabilježeno određeno ponašanje policijskih službenika, obavještavamo vas da ćemo u tom slučaju preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se utvrdile istinite činjenice u vezi sa tim snimkom, te da će shodno tome, zavisno od utvrđenog činjeničkog stanja, biti utvrđena i eventualna odgovornost policijskih službenika, u smislu prekoračenja granica zakonskih ovlašćenja prilikom intervencije”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.