IJZCG

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, prema informacijama Instituta za javno zdravlje (IJZCG), registrovano 130 novih slučajeva infekcije koronavirusom. U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz IJZCG saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 866 uzoraka. Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 44, Nikšića 21, Bara, Herceg Novog i Kotora po osam, Berana sedam, Danilovgrada šest, Budve, sa Cetinja i iz Pljevalja po pet.

U Kolašinu, Tivtu, Tuzima, Ulcinju registrovana su po dva nova slučaja koronavirusa, a u Andrijevici, Bijelom Polju, Mojkovcu, Rožajama i na Žabljaku po jedan. Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak iznosio je 14,67 odsto.

“Tokom petka IJZCG-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kazali su iz IJZCG-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.778. Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 196 pacijenata. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.066.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 277.191. U Podgorici su aktivna 403 slučaja zaraze koronavirusom, Nikšiću 161, Baru 82, Budvi 75, Herceg Novom 47, Kotoru 42, Tivtu 38, na Cetinju 34, u Bijelom Polju 31, Danilovgradu 30, Beranama 26, Ulcinju 22, Pljevljima 20. U Kolašinu je aktivno 16 slučajeva zaraze koronavirusom, Tuzima deset, Andrijevici osam Mojkovcu sedam, Rožajama i Šavniku po četiri, Plavu i na Žabljaku po dva, u Petnjici i Plužinama po jedan. U Gusinju nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.