Lanac prodavnica IDEA će podijeliti 500 originalnih košarkaških lopti osnovnim školama širom Crne Gore, u sklopu projekta „500 lopti za buduće asove“. Projekat se realizuje ne bi li se promovisali sport i zdravi stilovi života među mladima, a IDEA ga realizuje sa Košarkaškim savezom Crne Gore (KSCG) i Ministarstvom prosvjete.

“Kao ponosni sponzori Košarkaškog saveza, IDEA želi da pomogne u stvaranju budućih asova i podrži razvoj sporta. Želimo da zajedno gradimo sportsku budućnost, podstičemo zdrave stilove živote, fer plej i pomognemo da naši budući asovi ostvare svoje snove”, poručuje direktorica marketinga kompanije Mercator-CG, Jelena Doderović.

Projekat počinje 30. januara i traje do 28. februara. Škola koja dobije najviše glasova će dobiti 50 lopti, sledećih 30 će dobiti po 10, dok će škole koje se rangiraju od 31. do 61. mjesta dobiti p 5 lopti. Da bi bile dobitnici, škole moraju imati minimum 100 glasova.

“Svi koji žele da glasaju prvo treba da posjete sajt IDEA, prijave se na aplikaciju preko svog Facebook profila i daju glas svojoj školi. To mogu da urade jednom dnevno, a škola će dobiti dodatne poene ako korisnik unese broj Pika kartice ili link aplikacije podijeli na svom FB profilu. Na ovaj način povezali smo dvije stvari koje vole djeca – internet i igru, zbog čega očekujemo veliko interesovanje”, saopštavaju iz kompanije IDEA.

Da bi glasali za jednu od nikšićkih škola, pratite link: www.idea.co.me/500lopti