I ove turističke sezone izvjesno je da do Italije nećemo moći pomorskom linijom Bar-Bari. Bez feribota koji povezuje našu i italijansku obalu Crnoj Gori se zatvara “prozor u svijet”.

 

Sa druge strane, novinari koji prate poslovanje preduzeća Barska plovidba ukazuju da u ovoj kompaniji ima posla za Specijalno tužilaštvo.

Već nekoliko godina feribot građani se sjećaju i pomorsku liniju do susjedne Italije priželjkuju. Koliko je želja jaka na neobičan način prošle godine pokazao je sedamnaestogodišnji Emir koji je u znak protesta zbog ukidanja linije Bar-Bari sa ocem na put do Italije krenuo biciklom. Danas prepričava i to putovanje ali i priču koja se s koljena na koljeno prenosila.

 

“Moj tata uvijek spominje da je njegov otac prije 60 godina išao brodom. Moj djed je bio na tom brodu, a trenutno ja ne mogu u 21. vijeku”, kazao je Emir Alković.

 

Vrijeme je namjestilo da je Emirov otac danas u prilici da ponovo otvori priču i pokuša da oživi sjećanja ali i da ispuni želje. Naime, Ćazim Alković od nedavno se nalazi na čelu odbora direktora Barske plovidbe. To što ima poziciju ipak ne znači da ima čarobni štapić jer želje su jedno a mogućnosti drugo. Da do brzog rješenja prečica nema, smatraju u kompaniji.

 

“Mislim da nije realno da ove sezone imamo brod Bar-Bari. Čuli smo neke najave da će biti Bar-Ankona ali to nije sigurno. Mislim da nije jednostavno. Sezona je bukvalno sjutra tako da ne organizuje se to tako brzo”, kazao je Ćazim Alković.

 

Dok se traži izlaz, valjalo bi preispitati sve. Na to ukazuje novinarka Biljana Dabić koja skoro dvije decenije izvještava o radu Barske plovidbe.

 

Na poslovnoj stazi ovog preduzeca ostali su brojni tragovi. Svjedočenje novinarke kaže da su neki za ponos ali neki za Specijalno državno tužilastvo. A dok se o njima progovori brojke mogu dosta da kažu.

 

“Prije nekoliko decenija imala je preko 40 teretnih putničkih brodova a danas imamo svega četiri teretna broda da i dug kompanije Barska plovidba prema državi Crnoj Gori iznosi preko 6 miliona eura. Mi nijesmo od 2016. godine do danas imali liniju Bar-Bari-Bar, bio je povratak preko Dubrovnika što je svakako bila i skuplja varijanta a sa druge strane i za neke možda neprihvatljiva, neprihvatljiv vid putovanja. Apsolutno u ovom trenutku nažalost, ne vidim bez pomoći i podrške države Barskoj plovidbi da kupi brod u da taj projekat može ponovo zaživjeti”, kazala je novinarka Biljana Dabić.

 

Teško da će pomoć države stići skoro jer resorno ministarstvo iskazuje spremnost ali ne pokazuje način. Bez linije Bar- Bari zatvoren je važan prozor u svijet.

 

“Imate mogućnost, imate prozor u svijet treba ga iskoristiti, treba samo prozor otvoriti i pogledati”, zaključio je pomorac Željko Boljević.

 

Izvor: RTCG