bolnica nikšić

Nikšićanin Marko Nikčević i njegova porodica preživjeli su strašnu dramu polovinom januara, kada je on u teškom stanju završio u bolnici, ali je, kako kažu, zahvaljujući stručnosti i znanju ljekarke nikšićke bolnice dr Mire Joksović i ljekara Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici dr Aleksandra Mugoše na kraju sve dobro prošlo.

Marko je, kako su Pobjedi ispričali članovi njegove porodice, u Opštu bolnicu u Nikšiću primljen 13. januara, na odeljenje neurologije, a primila ga je dr Joksović, s dijagnozom moždanog udara.
“S velikom profesionalnošću pacijenta je zbrinula i obradila. Angažovanjem internista za veoma kratko vrijeme otkrila je cijepanje torakalne aorte i 18. januara uputila ga u Klinički centar na Kardio-hirurgiju”,  navode oni.
U Podgorici im je saopšteno da je „svaki sekund bitan“ i da je Marku život ugrožen.
“Dr Aleksandar Mugoša pozvao nas je, kao familuju, da nas upozna sa tokom i ozbiljnošću intervencije koju je trebalo da uradi. Saopšteno nam je da je operacija jako teška i rizična da je mali broj ljudi preživi, te da traje između osam i 12 sati. U razgovoru je dr Mugoša posebno naglasio da veliku zahvalnost duguje kolegama iz Nikšića, koje, kako je rekao, ne poznaje, ali im je odao priznanje da su dobro zbrinuli Marka i za veoma kratko vrijeme otkrili problem. Tu smo vidjeli i osjetili da je dr Mugoša veliki čovjek, humanista i stručnjak kod kojeg nema ni trunke sujete”,  ističe Mladen Nikčević, brat Marka Nikčevića.
Kaže da porodica osjeća potrebu da se zahvali „cijeloj Kardio-hirurgiji – medicinskim tehničarima, anesteziolozima, doktorima, sestrama i fizijatrima“.
“Moramo javno da zahvalimo čitavom osoblju Kardio-hirurgije. Poslije završetka operacije dr Mugoša nas je obavijestio da je operacija prošla dobro i da je kritično narednih 24 sata. Na svaki poziv, ja kao brat, sam dobio potpune informacije. Rekao mi je, citiram: „Zovi Mladene, ne smetate. Njegovo stanje je teško za nas kao doktore, a kamoli za porodicu“. Po tome sam zaključio da se radi o velikom čovjeku, velikog srca, humanisti i ljekaru”,  naglasio je Nikčević.
Kaže da se njegov brat i dalje oporavlja, a da im je dr Mugoša uvijek dostupan.
“Reagovao je, ne samo kao ljekar, već i kao čovjek. Bio nam je moralna porška u najkritičnijim trenucima, bio je uz nas ne samo kao stručnjak, već nam je davao snagu da prevaziđemo taj težak period”,  zaključio je Nikčević, uz konstataciju da vjeruje da će „i ostali ljekari naučiti da je pacijentima i njihovim porodicama potrebna ne samo njihova stručna pomoć, već da mnogo znači moralna podrška“.
Izvor: Pobjeda