Velika havarija sinoć se dogodila u glavnom pogonu Željezare Toščelik, Čeličani, gdje je progorela nova peć, ali nije bilo povrijeđenih.

Izvršni direktor željezare Tosčelik, Guray Guzeler, kazao je u martu, na kontrolnom saslušanju na sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, da u kompaniji poštuju sve zakone koji se odnose na bezbjednost zaposlenih na radnim mjestima i zaštitu životne sredine.

“U 2010. godini bilo je 47 povreda, u 2011. je bilo 35, u 2012. je bilo 19, u 2013. bilo ih je 16, u prošloj godini sedam, a u ovoj pet povreda”, precizirao je Guzeler.

On je na kontrolnom saslušanju, koje je organizovano povodom situacije u nikšićkoj Željezari Tosčelik i sve češćih povreda radnika, kazao da od 2012. godine, od kada je turska kompanija preuzela nikšićku Željezaru, usluge vezano za zaštitu na radu pruža eksterna kompanija.

“U 2012. godini na dan 18. jun zaposlenih je bilo ukupno 267. Taj broj je danas 334. U decembru i januaru smo imali oko 20 zaposlenih koji su odsutni zbog bolovanja i zbog toga je bilo prekovremnih sati u Čeličani”, rekao je Guzeler.