mladi niksica

Nastupom Crnogorskog gitarističkog dua, kojeg čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović, u dvorani „Manuel de Falja“ Kraljevskog konzervatorijuma za muziku u Madridu, sinoć je počela sezona koncerata klasične gitare u tom gradu, koju organizuje stogodišnje Društvo gitarista i pedagoga Španije, prenosi Analitika.

Na programu su djela Engleske svite Johana Sebastiana Baha u transkripciji članova dua, kao i djela Hoakina Rodriga i Manuela de Falje.

Podsjećamo, prestižna izdavačka kompanija Naxos objavila je u septembru prošle godine kao svjetsku premijeru prvi od dva albuma sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua. Zvanična promocija organizovana je u dvorani Concertgebouw u Amsterdamu, i od tada je predstavljen širom svijeta. Ovaj muzički projekat sufinansiralo je Ministarstvo kulture.

Snimanje drugog diska, sa Engleskim svitama broj 4,5 i 6, biće urađeno tokom oktobra u Torontu, a zvanično će se pojaviti sredinom 2017. godine takođe u izdanju kuće Naxos. Time će ujedno biti zaokružen ovaj višegodišnji projekat dua.

D.D.