Da su savladali Goricu, u posljednjem kolu ligaškog dijela ABA2 lige, košarkaši Sutjeske bi izborili opstanak u ABA2 ligi.
Nakon poraza od hrvatskog tima (92:82), nikšićki tim je primoran da se za opstanak bori kroz plej-aut.
Nakon što je rivalu čestitao Gorici na pobjedi, trener Nikšićana Velimir Gašić je bio ogorčen suđenjem Eda Javora, Damjana Gajšeka i Tinea Škrbeca.
“Ova trojica sudija su, po mom dubokom uvjerenju, zalutali na utakmicu. Nije mi jasno da li se iko uopšte bavi analizom kada je u pitanju suđenje na pojedinim utakmicama od početka sezone. Ovo nije prvi put. Nikada se prije nisam oglašavao, zbog tima, kluba, sebe…Nisam htio da se spuštam na taj nivo i određene stvari da komentarišem, pogotovo ne kao neku alibi priču.

Za utakmicu ovog karaktera, ipak, je potrebno da se dobro povede računa o tome ko se delegira i ko sudi utakmicu. Ovo danas nije imalo dodirnih tačaka sa normačnim okvirima kada je u pitanju suđenje. Jednostavno, nije mi jasno šta je bila ideja, tendencija od početka meča. Nadam se da će neko razmisliti i pozabaviti se tom problematikom. Gorici

čestitam

na pobjedi. Mi se okrećemo našim obavezama u domaćem prvenstvu i poslije toga plej-autu”, zaključio je Gašić.

Plasman u plej-of crnogorskih ekipa obezbijedili su Studentski centar i Podgorica, dok će Sutjeska i Lovćen igrati plej-aut.
Izvor: CDM