Udruženje mladih ,,Omladinski klub Nikšić“ raspisalo je foto konkurs za mlade Nikšića pod nazivom ,,Istorijski spomenici Nikšića kroz objektiv mladih“. Konkurs je otvoren za sve mlade ljude iz Nikšića, koji se amaterski bave fotografijom.

Ovo je odlična prilika da svoj talenat i ljubav prema fotografiji afirmišu na pravi način. Mladi fotograf može da pošalje najviše tri fotografije visoke rezolucije, koje nijesu ranije objavljivane i sređivane u photoshop-u.

“Fotografije kulturno-istorijskog nasljeđa Nikšića, treba poslati najkasnije do 20. decembra tekuće godine u 23:23, na e-mail adresu omladinskifotokonkurs@gmail.com, na kojoj zainteresovani mogu saznati i opšte uslove konkursa. Dodijeliće se tri nagrade i to: prva nagrada stručnog žirija, druga nagrada stručnog žirija i nagrada ,,Facebook žirija“. Nagrada “Facebook žirija” se dodjeljuje za najlajkovaniju fotografiju, od svih pristiglih fotografija koje će se nalaziti na zvaničnoj stranici omladinskog kluba Nikšić (www.facebook.com/PrviOmladinskiKlubNiksic) i to u periodu od 21. 12. do 25. 12. do 23:23h. Nagrade će se dodijeliti 26. decembra, a tom prilikom će se organizovati izložba pristiglih fotografija i tribina na ovu temu, na kojoj će govoriti istoričar, istoričar umjetnosti, istaknuti fotograf, predstavnik Opštine Nikšić i predstavnik našeg kluba koji će ujedno sačinjavati i stručni žiri”, navodi se u saopštenju.

U Omladinskom klubu očekuju da ljubitelji fotografije i Nikšića pokažu sav svoj talenat i umjeće, ali i da neki zaboravljeni kulturno-istorijski spomenici fotografisani kroz objektiv mladih postanu poznatiji javnosti. Kako se navodi u saopštenju, pod kulturno-istorijskim spomenicima podrazumijevamo vjerske objekte (crkve, džamije, katedrale), mostove, spomenike, tvrđave i sve ono što ima kulturno-istorijsku vrijednost i staro je više stotina godina. Prednost će se dati fotografijama objekata kojima se ranije nije pridavalo previše pažnje.

Omladinci su posebno zahvalni Sekretarijatu za mlade, kulturu, sport i socijalno staranje, na čelu sa Milanom Koraćem koji su podržali ovu aktivnost.