U okviru XI medjunarodnog Nikšić guitar festivala, u petak u 20 sati na sceni nikšićkog pozorišta nastupaju flamenko gitarista El Amir i pjevač Hoze Salinas, prenosi Antena M.

Amir el Haddad je nastupao širom svijeta, u dvoranama: Royal Festival Hall, Barbican Centra i Royal Albert Hall u Londonu, New Yorku, Luna Park dvorani u Los Angelesu, u Teatro Bellini u Palermu, a Palau de la Musica i Teatro Tivoli u Barceloni.

Dobio je nominaciju za najbolji Folk album na Latino Grammy 2004. godine. Haddad je nastupao na brojnim festivalima, uključujući:Festival de la guitarra de Córdoba, Midea festivala Tenerife Kanari i Murcia “Tres Culturas” festivala. Godine 1999. osvojio je prvu nagradu za svoj originalnu kompoziciju na Certamen Nacional de Coreografia para Danza Española y Flamenco (Nacionalno takmicenje za španski plesa i flamenko).

Jose Salinas rođen je u Almeriji u porodici flamenko muzičara. Realizovao je turneje u Japanu, SAD-u, Južnoj Africi, Kanadi, Europi, Indiji. Sarađivao je sa umjetnicima kao sto su: Taya El torta, Miriam Méndez, Salva del Real, Silvia Marin.

Upravo je izdao svoj prvi album “Land of Light” .