Studentski sport, Studentska liga, finale

Studentski sport se u minuloj deceniji stalno unapređivao, mijenjao, i postajao bolji. U 2007. godini imali su skromnih pet takmičenja sa 399 učesnika da bi 2019. godine mogli sa ponosom da kažu da je na trinaest takmičenja učestvovalo preko 1.700 studenata, da je odigrano preko 150 ligaških utakmica (SLCG u futsalu, košarci, odbojci, košarci 3×3, mini fudbalu, rukometu) i da su organizovali šest nacionalnih šampionata. Bez jasne podrške Države Crne Gore, prije svega Uprave za mlade i sport, Studentski sport ne bi bio ono što je danas.

Studentska liga Crne Gore u košarci za sezonu 2020/2021 brojala je ukupno 16 ekipa. Nakon tri mjeseca takmičenja, veoma uzbudljivog Play off-a , došlo se do samog završetka – finala Studentske lige Crne Gore u košarci za ovu sezonu.
Pored masovnosti, Studentska liga Crne Gore u košarci je veoma kvalitetno takmičenje i uvijek za titulu najboljeg ravnopravno konkuriše sedam–osam ekipa, među kojima možete naći igrače I i II Crnogorske košarkaške lige.
Finalna utakmica održaće se u srijedu, 31. marta 2021. godine u 17:30h između ekipa Mašinskog fakulteta i PMF-a u sali Sportsko kulturnog centra Univerziteta Crne Gore. Na žalost zbog mjera usljed pandemije COVID-19 utakmice će biti organizvane bez publike, samo uz prisustvo gostiju koji će učestvovati u svečanom protokolu uručenja medalja.
Srijeda, 31. mart 2021. Sportsko kulturni centar UCG
15:30h
Građevinski fakultet – ETF
Utakmica za III mjesto
17:30h
Mašinski fakultet – PMF
finale
19:15h
Svečano uručenje priznanja
Protokol uručenja pehara i medalja biće izdefinisan u skladu sa odredbama povodom COVID 19 uz obaveznu distancu od 2m i obavezno nošenje maski.