Više škola iz nekoliko crnogorskih gradova i Skupština Crne Gore primili su dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, zbog čega su te ustanove evakuisane.

“Policija preduzima mjere i radnje u ovom slučaju, u toku su pregledi”, kazali su CdM-u iz policije.

Za Skupštinu je, kako saznaje CdM, dojava stigla jutros u 7.50 časova mailom.

Policija je blokirala saobraćaj ispred zgrade Skupštine, a zaposleni su evakuisani.

Dojava o postavljenoj bombi , kako saznaje CdM, stigla je za podgoričke škole Savo Pejanović, Pavle Rovinski, Sutjeska, Branko Božović…

Dojave su stigle na adrese četiri škole u Baru Blažo Jokov Orlandić, Meksiko i Srbija, kao i Srednjoj stručnoj školi, OŠ Risto Ratković u Bijelom Polju…

Dojava o bombi, kako javlja Cetinjski list, stigla je i u Osnovnu školu Njegoš, Lovćenski partizanski odred i cetinjsku gimnaziju.

Komandir Cetinjske službe spašavanja Miloš Ćećanović je kazao za Radio Cetinje da su evakuisani svi đaci iz OŠ Njegoš i da se čeka dolazak specijalnog policijskog tima.

RTNK javlja da u nekoliko nikšićkih osnovnih i srednjih škola jutros nema nastave.

Na zvanične mejlove tih ustanova, kako su obaviješteni roditelji učenika, stigle su poruke prijeteće i uznemirujuće sadržine. Učenici i osoblje su evakuisani iz školskih objekata.

Podsjećamo, tokom proteklog perioda više osnovnih i srednjih škola, državnih institucija u Crnoj Gori evakuisano je zbog dojave o postavljenim bombama.

Pregledima je utvrđeno da su bile lažne.