Prema najavama iz Instituta za javno zdravlje i opštih bolnica u CG, značajan broj pacijenata ima simptome koji su nalik na Kovid 19 infekciju, kazao je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković nakon sjednice NKT-a.

“Tako da u narednom periodu može se zasigurno očekivati veći broj zaraženih i sigurno veći broj hospitallizovanih pacijenata. Kao što smo danas i saopštili u Kliničkom centru Crne Gore imamo troje hospitalizovanih pacijenata. Od tih pacijenata dvoje nam je u stanju koje iziskuje posebnu pažnju, odnosno imaju težu kliničku sliku”, saopštio je Eraković.

Ovo, poručuje Eraković, upozorava da moramo biti posebno oprezni u narednom periodu.

“Dakle, da se striktno pridržavamo svih mjera koje nam preporučuju Institut za javno zdravlje i Nacionalno koordinaciono tijelo.Podsjetiću vas da su mjere koje su do sada donešene od strane Nacionalnog koordinacionog tijela apsolutno predvidjele i ovakve situacije i da su se pojedinci i grupacije u našoj državi pridržavali tih mjera sigurno ni danas ne bismo bili u situaciji da pričamo o COVID 19 infekciju u ovoj mjeri”, kazao je Eraković i još jednom apelovao na sve građane Crne Gore da se pridržavaju mjera.

“Ono što mogu da poručim ispred Kliničkog centra Crne Gore i zdravstvenog sistema da ćemo mi uspješno odgovoriti i na ovaj izazov, apsolutno na isti način kao što smo to radili i do sada. Ali još jednom apelujem na građane da poštuju preporuke, da bilo kakvi drugi motivi osim zdravlja stanovništva Crne Gore da im ne padaju na pamet i samim tim će nam omogućiti da naš posao odradimo na način kao što smo ga i do sada odradili”, poručio je Eraković.

Izvor: RTCG