U saradnji sa Ministarstvom prosvjete Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, kao društveno odgovorna kompanija, donirala je računarsku opremu osnovnim školama širom Crne Gore. Ovom donacijom poboljšaće se kvalitet sprovođenja nastavnog plana i programa iz informatičkih predmeta. Predmet donacije čini 30 računara i monitora sa potrebnom pratećom opremom.
Na sjeveru Crne Gore, u srijedu 8. juna, isporučena je računarska oprema u osnovne škole: „Pavle Žižić“ Bijelo Polje, „Savin Bor“ Petnjica, „Donja Ržanica“ Berane, „Bajo Jojić“ Andrijevica i „25. Maj „ Rožaje.
Ostatak donacije danas je uručen osnovnim školama „Miroslav Koljenšić“ Danilovgrad i „Jovan Tomašević“ Bar u kojima se ova akcija završava.
Ministarstvo prosvjete se zahvaljuje kompaniji Jugopetrol AD na ovoj društveno odgovornoj inicijativi, koja će omogućiti poboljšanje kvaliteta nastave iz informatičkih predmeta u seoskim školama, kojima je ovakav vid pomoći najpotrebniji.
Prepoznajući važnost saradnje sa privatnim sektorom, Ministarstvo poziva i druge kompanije da slijede pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja Jugopetrola ulaganjem u obrazovni sistem Crne Gore, što predstavlja najbolju investiciju u budućnost naše djece.