Večeras su Nikšićani imali priliku da uživaju u koncertu Eduarda Šegote i klape iz Splita. Splićani su zbog epidemiološke situacije došli „oslabljeni“ ali su se zaista potrudili da našem gradu poklone divan koncert.

Nikšićko pozorište i Zajednica Hrvata i prijatelja – Crna Gora su organizovali koncert, a Zajednica je na početku koncerta izrazila zahvalnost gradu na gostoprimstvu a posebno Nikšićkom pozorištu i direktoru Zoranu Bulajiću kome je ovom prilikom uručena zahvalnica. Zahvalnicu je uručila predsjednica Zajednice Hrvata i prijatelja – Crna Gora Svetlana Zeković.
Koncert je svečano otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselko Grubišić a koncertu su takođe prisustvovali i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine Opštine Nemanja Vuković.
Pojedini članovi klape su na sceni preko 20 godina a neki od njih su bili članovi popularne i respektabilne klape Cambi, kao i klape Contra, koja je u kratom roku održala preko 200 koncerata u Hrvatskoj i okruženju, samo ljeta 2018. dodali su preko 80 koncerata svom izvođačkom iskustvu, i imali visoka postignuća na relevantnim klapskim festivalima, nagrade stručnog žirija i publike.
A Nikšićani su zaista uživali i maestralno izvođenje klape znali da nagrade aplauzima.
„Veče za pamćenje. Prijalo mi je posle ovolike izolacije i nešto lijepo Nikšiću da se dogodi“, kazala nam je sugrađanka Lidija.
Sa njom je saglasan i Mirko koji je kako kaže uživao u dalmatinskoj muzici.
„I na trenutak sam zaboravio gdje sam“, kroz osmjeh je rekao on.
A među publikom je bila i naša pjesnikinja Gordana Sarić.
“Izvanredno. Takav sklad glasova, izbor pjesama koje svojim uzvišenim zvukom dušu oplemenjuju i ka nebu uznose. Takva muzika dušu miluje i izaziva uzvišena osjećanja i blaženstvo u grudima.
Večerašnji projekat „Kreni pismo“ finansiran je od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.