Džip reli “Montenegro trophy” u petak

Džip reli “Montenegro trophy” počinje u petak u devet sati ispred zgrade Opštine Nikšić.

Prošle godine džip reli nije održan zbog pandemije korona virusa, ali ove godine uz pomoć sponzora, karavan džipova će obići Crnu Goru.
,,Startujemo ispred zgrade Opštine Nikšić, idemo starim putem prema Šavniku preko Krnova, spuštamo se u Miloševiće u Etno selo “Vojnik” će biti kraća pauza i doručak. Onda se spuštamo preko Bjele, idemo na Strug, Malinsko, spuštamo se u Boan, preko doline Jelića na Bare, izlazimo na Sinjajevinu i idemo ka Žabljačkoj opštini. Potom ćemo proći kroz mjesto Gomile, a odatle idemo ka Zabojskom jezeru. Tu je planiran ručak, a poslije pauze spuštamo se u Dobrilovinu, kanjon Tare. Poslije prelazimo preko Tare, preko mosta koji je na sajlama, ulazimo u Gostilovinu, Mojkovac, Žar i žarski katuni, Prošćenske planine. Dolazimo do Barica i Pisane Jele, a to su sela koja gravitiraju Vraneškoj dolini. Tu ćemo posjetiti vodopad Skakala, rijeku Lještanicu i završavamo prvi dan, koji je predviđen za orijentacionu vožnju po knjizi puta, u Bijelom Polju. Tamo je i konačište, a bićemo smješteni u Hotelu Franca. Drugi dan relija ići će se ka Dobrakovu, preko planine Lisa, Kovrena, mjesta Bijov grob i Klanac gdje je i planiran ručak”, kazao je Ratko Perošević, jedan od organizatora džip relija.
Perošević dodaje da će se poslije ručka drugog dana relija, ići će se preko meandra Ćehotine do Pljevalja. U najsjevernijoj opštini u Crnoj Gori trećeg, poslednjeg dana manifestacije, za učesnike će na poligonu biti održano nadmetanje u spretnosti za volanom.
Kotizacija za učesnike iznosi 120 eura, a obezbijeđeno je prisustvo medicinskog osoblja i automehaničara, a na reliju će biti i pripadnici policije i vojske
Za ovogodišnje izdanje Džip relija “Montenegro trophy” prijavljeno je oko 30 ekipa. Kako je kazao Željko Labudović, član organizacionog tima, cilj manifestacije je promocija prirodnih ljepota Crne Gore, pa svake godine pronađu neki novi predio koji svojom ljepotom mora izazvati oduševljenje.
Foto: Željko Šapurić
.
.
Слика може припадати 2 особе и људи стоје