Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar lišili su slobode jednu osobu zbog nasilničkog ponašanja, a protiv druge su podnijeli krivičnu prijavu zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i laka tjelesna povreda.
Barska policija je 5. decembra od strane zaposlenih Hitne medicinske pomoći Bar obaviještena da je na ukazivanje ljekarske pomoći pristupio V.G., sa povredama iz nasilja u predijelu glave i tijela. Preduzetim radnjama policija je došla do sumnje da je I.S. fizički napao oštećenog V.G. i zadao mu više udaraca upotrebom metalne šipke, kojom prilikom je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede. Po nalogu državnog tužioca I.S. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje, a njemu je nakon saslušanja kod državnog tužioca donijeto rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Osim toga, pripadnici policije su državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv B.V. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. On je, kako se sumnja, 6. decembra prilikom fizičkog konflikta upotrebom sjekire nanio oštećenom povredu u predjelu lica.